A Tesla elkezdte közzétenni a legújabb, 2020.32.1-es szoftverfrissítési csomagját az elektromos autói számára. Az új pakkban több érdekes új funkciót találunk a töltéssel, a Powerwall használatával, vagy éppen a futóművel kapcsolatban.

Ezek közül az egyik legfontosabb, amelyet a Palo Altó-i vállalat is külön kihangsúlyozott, a „Tesla Powerwall Coordination” névre hallgató újítás.

Autója folyamatosan kommunikál a Powerwall-lal és még áramkimaradás esetén is folyamatos töltést biztosít, amíg a ház szükséges áramellátását nem befolyásolja a rendszer. A Powerwall folyamatosan reagál az otthoni változó energiaszükségletre, lelassítja vagy leállítja az autó töltését, miközben folyamatosan biztosítja otthona áramszükségletét” – olvasható a cég közleményében.

Áramkimaradás esetén az autó a Powerwall küszöbérték feletti energiájával tölti fel magát. Ezt az értéket a Tesla mobilapplikációban lehet beállítani és bármikor megváltoztatni, hogy tökéletes egyensúlyban tartsa a közlekedéshez szükséges, és az otthona számára fenntartott energiamennyiséget. Ezáltal teljesen irányítása alatt tarthatja a saját energia ökoszisztémáját. A Powerwall a többlet napenergia felhasználásával is képes feltölteni az autóját áramszünet esetén, ha napos időben csatlakoztatja az autóját a hálózathoz.”

Tesla új futóműbeállítási lehetőségek

Ezt a funkciót a Tesla Powerwall szoftverfrissítést követően tették elérhetővé az EV-k számára is, így a tulajdonosok áramkimaradás esetén is tölteni tudják az autóikat a Powerwall segítségével.

Az új szoftvercsomagban a Tesla felfüggesztésének beállítási lehetőségeit is továbbfejlesztették. Egyszerűsítették a Tesla futóművezérlőjét annak érdekében, hogy még automatizáltabban lehessen állítani az autó hasmagasságát az útviszonyok függvényében. Ráadásul elmenthetünk fix helyeket, ahol az autó automatikusan az előre beállított értékre változtatja a futómű beállításait a még komfortosabb utazás érdekében.

Ám ez az újítás egyelőre csak a továbbfejlesztett, intelligens futóművel szerelt Model S és Model X „Raven” típusainál elérhetőek.

Emellett a frissítésbe bekerült egy új, „Car Left Open Notification” névre keresztelt szolgáltatás is. Ennek köszönhetően a tulajdonos automatikus értesítést kap a mobiltelefonjára, ha valamelyik ajtó, esetleg az első vagy a hátsó csomagtartó 10 percnél hosszabb ideig nyitva marad. Ugyancsak 10 perc elteltével figyelmeztet az autó, ha valamelyik ablak nem lett felhúzva.

Ahogy az már megszokott, a Tesla fokozatosan tölti fel a frissítéseket, így eltarthat egy darabig, míg a flotta minden autójára megérkeznek az új funkciók.

 

Forrás:

Electrek