Valóra vált Elon Musk álma, megvan a kitűzött cél, az amerikai vállalat 2019 negyedik negyedében elérte és át is lépte a bűvös 100 ezres eladást, összesen 112 000 autót szállítottak le tulajdonosaikhoz. Ezzel a bravúros teljesítménnyel a tavalyi évben összesen 367 500 autót értékesítettek világszinten, ami természetesen szintén rekord a márka történetében.

Tesla eladásai negyedéves bontásban

Ez a mennyiség természetesen eltörpül a nagy autógyártók milliós darabszámú éves eladásai mellett, de nem szabad elfelejteni, hogy a Tesla 2012 óta van igazán jelen a piacon és kizárólag elektromos autókat gyárt. Elektromos autóeladásokban viszont világelső, sőt a legjobban fogyó villanyhajtású modell is házon belülről jön, a Model 3-ból vettek a legtöbbet 2019-ben.

A cég részvényeinek értéke a hírnek köszönhetően megindult felfelé, és várhatóan nyereséges lesz az utolsó negyedév is, bár ezt majd csak január végén teszi közzé a vállalat. A globális autóipari eladások csökkenése ellenére a Tesla derűsen tekinthet a jövőbe, vélhetően tovább fognak nőni az eladásaik, főleg, hogy 2020-ban érkezik az újabb típus, a városi crossover Model Y, amely biztosan nagy érdeklődésre tart majd számot.

Forrás: