Az elektromos autó támogatás, melyet az állam biztosít mostanra már nem újdonság, ám nem régiben történt egy módosítás, melynek következtében most már a kaliforniai cég termékét, a Tesla Model 3-at is megvásárolhatod, a felvehető 1,5 millió forintos támogatással. A jelenlegi 338 forintos árfolyamon a Tesla Model 3 Standard Range ára körülbelül 17,8 millió forint, ebből vonódik le az előbb említett támogatás. 

Ha eddig nem hallottál volna a támogatási rendszerről, részletes tájékoztatót találhatsz az IFKA honlapján, de nagyvonalakban leírom neked én is. Az elektromos járművekre felvehető támogatás mértéke a bruttó vételár 21%, de maximum 1,5 millió forint. Fontos, hogy a választott modell bruttó újkori ára nem haladhatja meg a 20 millió forintot.

Tesla.hu rendszám

A juttatás igénylésére jogosult minden magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú személy, cég és önkormányzati szervezet. Persze a feltételek listája ezzel nem teljes, van egyéb kikötés is. Az autónak tisztán elektromosnak kell lennie, tehát a tölthető plug-in hibridekre nem jár a támogatás, továbbá csak új gépjármű vásárlásakor vagy lízingelésekor igényelhető. Első hallásra a Tesla olcsóbb modelljei eddig is megfeleltek ezeknek a feltételeknek, ám mégsem kerültek bele a támogatott autók körébe. Ennek oka, hogy nem volt olyan piaci szereplő, importőr, aki teljesítette volna a vonatkozó előírásokat.

A választott márkát forgalmazó cégeknek eddig rendelkeznie kellett átadóponttal és hivatalos szervizhálózattal az ország területén, ahol el lehet végezni a szükséges garanciális javításokat. Az új módosításnak köszönhetően azonban már nem szükséges országos szervízhálózattal vagy akár egyetlen szervizzel is rendelkezni, elegendő, ha a forgalmazó cég kapcsolatban áll az anyavállalattal és a hivatalos szervizponttal, valamint vállalja a javítandó jármű szervizpontra és onnan történő visszaszállítását.

Piros Tesla Model 3

Ez a szabályváltozás lehetővé teszi tehát, hogy Tesla gyártmányt is vásárolhass Magyarországon állami támogatással. Jelenleg a legnagyobb forgalmazók között a MAH Zrt. (Magyar Autókereskedőház Zrt.) gondozásában álló Tesla.hu weboldala is jelen van, ahol egy igényes, letisztult és egyszerű felületen rendelheted meg leendő Model 3-asodat. Cégünk munkatársai segítségedre lesznek a vásárlás első pillanatától az utolsóig és saját finanszírozási opciókat is kínálunk.

IFKA regisztrált kereskedők

A vállalat rendelkezik minden szükséges feltétellel, ami a támogatás megszerzéséhez szükséges és a pályázat benyújtásában is segítségedre leszünk! Ahogy azt a fenti képen láthatod, nem csupán Tesla vásárlásban lehetünk a segítségedre, hanem más elektromos modellek beszerzésében és finanszírozásában is. Amennyiben a vásárlás mellett döntesz, siess, ugyanis az állami támogatási program második szakasza 2020. május 1. 23:59-kor lezárul!