A Teslákról köztudott, hogy jobban tartják az értéküket mint a szegmensben található társaik. Az Autolist statisztikái alapján a Tesla Model S iránti kereslet 27%-kal csökken 50 ezer mérföld megtétele után, míg vetélytársainál ez a szám már 36%.

Ez önmagában egészen szép teljesítmény, viszont van itt még valami. Nevezetesen, hogy egy jól választott fényezés jobb esélyekkel száll versenybe. Az iSeeCars körülbelül 4,1 millió autót vizsgált meg, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy melyik teljesít jobban a használtautó-piacon. 

A Model S esetében a - már forgalomból kivont - barna, szürke és zöld opciókat kínálták a legnagyobb kedvezményekkel. A másik oldalon pedig a - még elérhető - piros, ezüst és fehér színek tartották a legjobban az értéküket. 

A Model X-nél az eredmények gyakorlatilag pont szembe mennek ezzel, hiszen itt a "legrosszabb" szín a kék, piros és ezüst, míg a legjobb értéktartó fényezésnek a fehér, és a fekete számít. 

Az amerikai óriáscég tudatosan csökkentett a színpalettát az elmúlt években, a folyamat komplexitásának csökkentése, és a termelés növelésének érdekében.